Over

Tekenen is voor mij een manier om de wereld rondom mij heen te verwerken.

Het leert me vertellen, spelen, denken, voelen, proberen, concentreren, structuren, schetsen, fysiek bezig zijn, geduldig zijn, kijken, waarnemen, vatten, loslaten, zijn, …

En hoe vanzelfsprekend dat nu ook lijkt, toch zijn daar enkele sleutelmomenten aan vooraf gegaan.

 

Reizend vertellen

Ik weet nog goed dat ik in 2013, ik was toen 20 jaar, alleen met rugzak en camera naar China ging. Mijn eerste jaar hogere studies waren net achter de rug, en die waren vooral uitgedraaid op twijfels. Wat achteraf niet bijzonder raar was, als 18 jarige had ik mijn eigen ritme en plek nog niet gevonden en wilde ik in de eerste plaats iets studeren dat mij ‘werkzekerheid’ kon geven.

 

Maar ik kwam in China aan en op een natuurlijke manier begon ik me open te stellen voor wat er rondom mij gebeurde, neer te schrijven, beelden te maken van wat ik zag en meemaakte. 

Het was voor mij een belangrijke aanwijzing dat beelden maken en verhalen vertellen iets was dat ik vanzelf, op een natuurlijke manier en bovenal graag deed. 

 

Journalistiek en werelden

Ik ging journalistiek studeren met het idee dat journalistiek het domein bij uitstek is waar nieuwsgierigheid aangemoedigd wordt en je ‘niet genoeg werelden kan kennen’. Ik leerde verhalen zoeken, herkennen, vertellen, ze aanpassen aan mijn doelgroep en voelde me thuis in het springen van de ene wereld in de andere. Maar na mijn opleiding miste ik een beeldende en creatieve kant die ik ergens had opgeborgen. 

 

Thuiskomen in beeld

En toen ik me inschreef voor beeldverhaal aan LUCA Brussel, voelde dat als thuiskomen. Het was het ontbrekende puzzelstuk dat naadloos aansloot bij wat ik zocht. 

Ik leerde experimenteren met beeld en taal,  visueel vertellen met lijnen en kleuren, hoe tekst en beeld zich tot elkaar kunnen verhouden en begon een eigen beeldtaal te ontwikkelen.

Het is ook tijdens deze opleiding dat ik grafische reportages begon te maken naast een zoektocht naar evenwicht, ritme  en poëzie.

 

Omdat ik het ook belangrijk vond om ervaring op te doen in andere domeinen, ging ik aan de slag in communicatie, marketing en IT wereld. Wat ik daar heb geleerd, neem ik mee in mijn grafische activiteit.   

 

Verbinden door verhalen

Als beeldenverteller zie ik mezelf als de brug tussen verschillende werelden. En daarbij beperk ik mezelf niet tot een bepaalde stijl (deze hangt af van het verhaal), sector of wereld. 

De richting die voor mij belangrijk is, is een verhaal dat zinvol is, de overtuiging dat beeld, verhaal en taal mij zin geven. Zin ook om te ontdekken, stil te staan, te interageren met de wereld rondom mij (die soms wel eens te snel durft te gaan), deze te verwerken, mensen en hun verhalen te ontmoeten en dit met andere mensen te delen.

In 't kort
 • Eten (en alles wat erbij hoort)
 • Bergen & landschappen
 • Wandelen & meer en meer ook fietsen
 • Zeefdrukken
 • Generalist > Specialist
 • Planten
 • 2021 fietsreis in Frankrijk
Opleiding
 • Journalistiek – EHB (Erasmushogeschool Brussel), BRUSSEL
 • Initiatie programmeren, Summerschool Universiteit Amsterdam, AMSTERDAM
 • Grafisch Ontwerp: optie Beeldverhaal, LUCA School of Arts, BRUSSEL
 • Open summer of Code: student design en communicatie
 • cursus Adobe illustrator, Molengeek, MOLENBEEK, BRUSSEL